Nyugodt baba, Nyugodt mama

Nyugodt baba, Nyugodt mama

Két kiemelten fontos dolog, amire oda kell figyelned, ha gyermeket vársz

2015. május 06. - *candy*
 img_8449.jpgFotó: Just Creative

Egy várandós anyuka életébe hirtelen gördülnek olyan akadályok, melyeket eddig nem kellett áthidalnia, vagy épp nem igényelt túlzott odafigyelést. Azonban, ha már két életért felelsz, sokkal jobban ügyelned kell magadra és a picire is.

Egy második gyermekét váró anyukának természetesen sok esetben nehezebb a dolga, mint egy újdonsült kismamának, ugyanis előfordul, hogy nem tudja kire bízni a gyermekét, miközben kímélnie kell magát, a testét. Több olyan mindennapi tevékenység van, melyet érdemes kerülni a terhesség utolsó hónapjaiban.

  1. Nehéz tárgyak emelése, hát terhelése

No és ki fürdeti meg a gyerkőcöt, ha az apuka dolgozik? Nem egyszerű feladvány, de van megoldás. Ha már nagyobb a gyermek, akkor tanítsd meg neki, – persze a körültekintő jelenléteddel – hogy másszon be a kádba, ha viszont még kicsi és muszáj megemelned, akkor mindig guggolásból, teljes testtel emelj, ne csípőből!

  1. Egészséges táplálkozás, energia megőrzése

Válts étrendet és ha eddig naponta háromszor ettél, akkor most egyél hatszor, keveseket. Csak könnyű ételeket fogyassz, sovány tejtermékeket, gyümölcsöt és zöldséget! A magzatvédő vitaminok mellett fontos, hogy kálciumban gazdag élelmiszert jutass a szervezetedbe

Az egészséges táplálkozás mellett kiemelt szerepe van a kiegyensúlyozott mozgásnak és a sok pihenésnek. A terhestorna azért is rendkívül hasznos, mert energikusabb leszel és a mozgás következtében több oxigén jut az agyadba, melytől frissebbnek érzed magad. Természetesen gyermekes anyukaként a tornát kitűnően helyettesítheti a gyerkőccel való játék, foglalkozás. Azonban egy kis délutáni pihenőt is iktass be, hidd el, nagyon jól fog esni!

A végére pedig egy remek hír: A vajúdás és a szülés valószínűleg sokkal rövidebb és könnyedebb lesz, ugyanis a méhnyak már rugalmasabb.

A második terhesség időszaka sok kismama számára gyorsabban telik, így úgy érzik, hogy hamarabb elrepült az idő, és máris kezükbe foghatják a csöppséget.

Forrás:

http://napidoktor.hu/blog/babahaz/babavaro/elso-vs-masodik-terhesseg/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=elso-vs-masodik-terhesseg

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugimami.blog.hu/api/trackback/id/tr777435028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása