Nyugodt baba, Nyugodt mama

Nagy segítség kismamáknak – könnyebb és biztonságosabb szülés

2015. május 18. - *candy*

 

Amikor egy nő tudomást szerez arról, hogy babát vár – néhány kivételes esettől eltekintve – határtalan boldogságot él át, ám ezzel egy időben számtalan kérdés és kétség is felvetődhet benne. Mi lesz az eddigi életemmel? Mi lesz a testemmel? Miként változik majd a kapcsolatom a társammal? Hogyan fogom világra hozni a kisbabámat? – és a sort még hosszan folytathatnánk

sote_anyaknapja_5.jpg

A szülés előtt álló kismamák leginkább az elhúzódó, fájdalmas vajúdástól tartanak, főleg akkor, ha első gyermeküket várják, vagyis ezen a téren nem rendelkeznek saját tapasztalatokkal. Ma már számtalan olyan módszer és eszköz áll a szülésznők és az orvosok rendelkezésére, amellyel könnyebbé, komfortosabbá tehető a vajúdás és az azt követő kitolási szakasz, most azonban újabb színnel bővül a paletta.

 A könnyebb és biztonságosabb szülésért

A szülés során fellépő kellemetlenségek mellett sok leendő anyuka aggódik amiatt, hogy mennyi időre lesz szükség szervezete regenerálódáshoz, az esetleges gátmetszés gyógyulásához. Abban, hogy a baba érkezésekor minden zökkenőmentes legyen, sokat segíthet mind a testi, mind a lelki felkészülés, ez utóbbi részét képezheti a Gynotal szülészeti gél alkalmazása. Ez a zselé nagy megkönnyebbülést hozhat a kismamáknak a nehéz pillanatokban is: használatát követően olyan filmréteg képződik a hüvely falán, mely elősegíti, hogy a baba könnyebben jusson át a szülőcsatornán, miközben védi a hüvelyfalat és a gátat a sérüléstől, biztonságosabbá téve a szülést. Azoknál a kismamáknál, akik a Gynotal gél használata mellett döntöttek, ritkábban végeznek gátmetszést a szakemberek és gátrepedés is ritkábban fordul elő.

Rövidebben, könnyebben

Nemzetközi vizsgálatok is kimutatták, hogy a szülést segítő gél alkalmazásával körülbelül egyharmadával csökkenthető mind a vajúdás, mind a kitolási szakasz hossza, ami jelentős segítséget nyújt a kismamáknak, főleg akkor, ha úgy döntenek, hogy fájdalomcsillapító nélkül szeretnék világra segíteni a gyermeküket.

 “A tágulási szakasz hossza egy először szülő kismamánál körülbelül 8-10 óra, a többedszer szülő hölgyeknél pedig megközelítőleg 4-5 óra. A kitolási szakasz ½-1 óráig tart, ami a vajúdáshoz hasonlóan jelentősen csökkenthető a Gynotalnak köszönhetően” – tudtuk meg Dr. Ács Nándor egyetemi docenstől, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatójától.

 A hazai tapasztalatok

“Rendkívül jó tapasztalataink vannak a szülést segítő gél használatával kapcsolatban, hatékonyan támogatja ugyanis a tágulási folyamatot és a kitolási szakaszban is könnyebb az előrehaladás. Mindez azért történik, mert a Gynotal gél fellazítja, felpuhítja a méhszájat, a hüvelyt és a gátat, valamint a környező szöveteket. A zselé másik nagy előnye, hogy állagának köszönhetően csökkenti a kisbaba feje és a szülőcsatorna között fennálló súrlódást” – folytatta Dr. Ács Nándor.

 

Mivel a zselének semmiféle mellékhatása nincs és használata nem rejt kockázatot sem a születő babára, sem az anyára nézve, a hazai kismamák is érdeklődve fogadják az új terméket.

A Gynotal használata egyszerű és nem jár kellemetlenséggel: a két különböző összetételű gélt az orvos vagy a szülésznő juttatja a hüvelybe a tágulási és a kitolási szakasz során, speciális applikátor segítségével.

Mit tud a Gynotal?

  • Hatékonyan csökkenti a szülési folyamatot
  • Segítséget nyújthat az elhúzódó szülés során
  • Fokozza a gát és a hüvely védelmét
  • Korábbi császármetszés esetén is használható
  • Segíti az esetleges hüvelyi beavatkozásokat (vákuum, fogó)
  • Vízben vajúdás és szülés esetén is hatékonyan alkalmazható
  • Nem tartalmaz semmilyen gyógyszer hatóanyagot
  • Nem szívódik fel a szervezetben
  • Nincs káros hatása sem az anyára, sem a babára nézve (Nemzetközi irányelveknek megfelelően végzett tesztek alapján)

 

További információ:

www.konnyebbszules.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugimami.blog.hu/api/trackback/id/tr767469388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.